Nehéz kiemelni egyetlen típusú elsősegélynyújtó oktatást hiszen lényegében mind célja az ÉLETMENTÉS.

Akár külön oktatásként csak a defibrillátor használatára és újraélesztésre helyezve a hangsúlyt akár beépítve az oktatás részeként kérhető.
Az oktatás során ez egyik legnagyobb hangsúly az újraélesztésen van és annak teljes, átfogó begyakorlása. Ezt segítjük elő azzal,hogy nem csak manuálisan gyakoroltatjuk az újraélesztés lépéseit, hanem begyakoroltatjuk a Defibillátor szakszerű használatát eloszlatva az ezzel kapcsolatos félelmeket is.

A defibrillátor használatához nem szükséges orvos jelenléte, hanem azt egy átlagember is tudja használni, ezáltal baj esetén bárki tud segíteni egy félautomata készülékkel. A defibrillátorok elektródákkal a beteghez csatlakoztatva képesek a szívritmus megállapítására (elemzi a beteg szívmüködését, EKG-t készít, és az eredmény alapján dönt helyettünk), kommunikálnak az elsősegélynyújtóval (kiváló, jól hallható hangutasítások segítik az elsősegély-nyújtó munkáját), kamrafibrilláció észlelése esetén figyelmeztetnek az elektrosokk szükségességére, és az életmentőknek csak engedélyezni kell egy gomb megnyomásával az életmentő áramütést (a beépített biztonsági rendszer kizárja a véletlen vagy indokolatlan sokk leadását).

Forduljon hozzám bizalommal