13ápr

A munkavállalóknak nem csak a munkavégzéshez szükséges eszközöket ,tárgyi feltételeket kell biztosítaniuk hanem a biztonságos környezetet is.

Az Elsősegélynyújtó oktatás épp olyan fontos mint egy munkavédelmi vagy tűzvédelmi oktatás évenként frissítő oktatása .

Igazából hiába van defibrillátor vagy egy szuper felszerelt elsősegélynyújtó doboz ha nincs aki használja tudja baj esetén ha nem tudjuk mi hogyan működik .

Erre valók a Munkahelyi  Elsősegélynyújtó oktatások ahol minden esetben a munkakörhöz kapcsolódik ez elsősegélynyújtási tematika is segítve ezzel a sokrétű

Jelenleg 2 évente ajánlott frissítő elsősegélynyújtó oktatásokon részt venni . Az ellátási ajánlások protokollok folyamatosan változnak és ez a fajta tudás az amit mindig szinten kell tartani.

Az hogy kiből milyen elsősegélynyújtó válik pedig csak egy éles helyzet tudja eldönteni!

Teljesen más próbaként sebkötözést gyakorolni vagy stabil oldalfektetést csinálni mintha azt egy hirtelen történt baleset során kell alkalmazni.

Tehát fontos ,hogy minden elsősegélynyújtó tisztában legyen az értesítési útvonalakkal az adott ellátási protokollokkkal az azt követő kötelező adminisztrációval  vagy épp a megfelelő eszközök használatával.

Az,hogy valamikor hallottam és olyan régen volt mikor még a jogosítványhoz kellett az a mai világban már nem elfogadható!

Egy jól képzett Munkahelyi Elsősegélynyújtó sokat tud tenni a cég,vállakozás biztonságáért a mindennapokban elkerülve ezzel akár bírósági kártérítési pereket is és  hatékony segítséget tud nyújtani adott esetben.

Nem utolsó sorban megnyugtató mindenki számára ,hogy a magasabb szintű segítség megérkezéséig van kire számítani aki esetlegesen akár egy ember életét is megtudja menteni a szakszerűen és időben elkezdett mellkasi nyomásokkal például egy keringésleállás során.

Fontos tehát képezni az arra vállakozó mentálisan is stabil dolgozókat Elsősegélynyújtó tevékenységre is.